Mate Pavić došao je do prvog ovogodišnjeg trofeja na Australian Openu! Surađujući s Austrijancem Oliverom Marachom, Mate je u finalu muških parova proslavio 6:4 i 6:4 protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, za produženje odličnog ovogodišnjeg zajedničkog niza na 14-0.

Ljevoruki 24-godišnji Splićanin pridodao je naslov u Melbourne Parku onom osvojenom preklani u mješovitim parovima na US Openu, kada je s Njemicom Laurom Siegemund prvi put otišao do kraja u seniorskoj konkurenciji na Grand Slam turnirima. U ‘miksu’ će imati priliku za novu titulu već u nedjelju, u suradnji s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, s kojom će u finalu ići na Mađaricu Timeu Babos i Indijca Rohana Bopannu.

Dolaskom do kraja na Australian Openu, Marach i Pavić zasladili su početak sezone u kojoj su dohvatili treći zajednički naslov na isto toliko turnira. Uoči dolaska u Melbourne, najavili su se pobjedama u Dohi i Aucklandu, a nastavak pobjedničke serije donio im je dosad najveću titulu.

Sedmopostavljeni austrijsko-hrvatski dvojac prošao je finalom s dva ‘breaka’ protiv 11. nositelja iz Kolumbije, kod 4:4 u oba seta. Cabal i Farah imali su šest prilika za ‘break’, svih šest u gemovima na Marachovu servisu, ali Mate i Austrijanac zatvorili su vrata u svim opasnim situacijama.

Mate je, tako, trofejem obilježio odlično obavljeni posao u muškim parovima, ali neće biti puno vremena za predah. U nedjelju s početkom u šest ujutro po našem vremenu čeka finale ‘miksa’, u kojem će se u osmopostavljenoj kombinaciji s Dabrowski boriti za novi naslov.

Australian Open, tenisači, parovi, finale:
Marach/M. Pavić (Austrija/Hrvatska, 7) – Cabal/Farah (Kolumbija, 11) 6:4, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime