Ante Pavić došao je do četvrtfinala 43 tisuće eura vrijednog Challengera na zemlji Padove. Pavić je u osmini finala turnira u Italiji sa 6:4, 6:7(1) i 6:4 bio bolji od Belgijca Arthura de Greefa, 254. tenisača svijeta, kojeg je ispratio u dva sata i 17 minuta dugom meču.

Ante je imao priliku i za bržu pobjedu, ali meč je mogao otići i na Belgijčevu stranu.

Poslije prolaska prvim setom, hrvatski adut stekao je ‘break’ prednosti u drugoj dionici, ali nije zadržao 4:3 sa servisom. De Greef se vratio i izborio je treći set, a u njemu je imao lijepu priliku nakon ranog ‘breaka’ i bijega do 3:1, no nije izdržao s tim vodstvom.

Pavić je u odlučujućem setu izveo preokret s dva ‘breaka’ nakon što je gubio s 3:1, s još samo jednim izgubljenim gemom do kraja meča.

Hrvatski adut završio je meč s 10 asova i 69 posto ubačenih prvih servisa, uz tri dvostruke pogreške. Belgijac je imao šest asova, jednu dvostruku pogrešku i 57 posto ubačenih prvih servisa u porazu.

Ante će se u petak u četvrtfinalu sresti s talijanskim igračem Federicom Gaiom (263.). Domaći adut prošao je osminu finala sa 7:6(1) i 7:5 protiv Srbina Miljana Zekića.

IZVORIvor Krapac
Podijeli objavu

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime