Mate Pavić zaključio je sjajni Australian Open osvajanjem svojeg drugog ovogodišnjeg naslova u Melbourne Parku! Dan iza pobjede u suradnji s Austrijancem Oliverom Marachom u muškim parovima, Mate je s Kađanankom Gabrielom Dabrowski osigurao titulu u konkurenciji mješovitih parova, s 2:6, 6:4 i 11:9 u finalu protiv mađarsko-indijske kombinacije Timea Babos/Rohan Bopanna.

Pavić je ovom pobjedom dohvatio drugi naslov u ‘miksu’ na Grand Slam turnirima, nakon slavlja s Njemicom Laurom Siegemund preklani na US Openu. Računajući i subotnju pobjedu s Marachom, ovo mu je ukupno treća titula u karijeri na četiri najveća svjetska turnira.

Osmopostavljeni hrvatsko-kanadski par slomio je Babos i Bopannu uz preokret nakon uvjerljivog gubitka prvog seta i sa spašenom meč-loptom u produženom ‘tie-breaku’. Mate ju je izvukao asom pri zaostatku od 9:8, a nakon što je kod 9:9 zabio novi as, Dabrowski je dovršila posao reternom na servis Babos na koji mađarska igračica nije imala odgovor.

Osmi nositelji su u završnom susretu ‘miksa’ pronašli put do preokreta nakon što su Babos i Bopanna brzo obavili posao u prvom setu, s prolaskom s dva ‘breaka’. U drugoj dionici presudio je ‘break’ Pavića i Kanađanke za vodstvo od 4:3, dok u produženom ‘tie-breaku’ nije išlo lako.

Mađarsko-indijska kombinacija nadoknadila je zaostatak od 6:3, s dva ‘mini-breaka’ minusa i dva servisa hrvatskog aduta koja su slijedila. Babos i Bopanna su u nastavku dobili četiri uzastopna poena i okrenuli na 7:6, a poslije nastavka u ritmu servisa, priči je došao kraj reternom Dabrowski dok je Mađarica servirala kod minusa od 10:9.

Mate je, tako, novim trofejem zaokružio turnir iz snova i početak sezone kakav je mogao ispisati u svojem najljepšem scenariju, još uvijek bez poraza u novoj godini.

Australian Open, mješoviti parovi, finale:
Dabrowski/M. Pavić (Kanada/Hrvatska, 8) – Babos/Bopanna (Mađarska/Indija, 5) 2:6, 6:4, 11:9

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime