Lucija Ćirić Bagarić, Marijana Majetić, Sara Svetac, Mili Poljičak, Luka Mikrut i Bartol Borse došli su do trećih ovotjednih pobjeda u singlu i probili su se u četvrtfinale Mladost Grill Opena, Tennis Europe turnira drugog ranga u uzrastu do 14 godina u Zagrebu.

Četvrtfinalni dan na zemljanim terenima zagrebačkog Sportskog parka Mladost donijet će dva hrvatska ogleda. Ćirić Bagarić i Svetac odlučivat će o polufinalistici na turniru djevojčica, a dobri prijatelji Mikrut i Borse ići će jedan na drugoga među posljednjih osam u ždrijebu dječaka.

Prva nositeljica Ćirić Bagarić prošla je osminu finala sa 7:5 i 6:4 protiv 13-postavljene Srpkinje Lee Rupnjak. Svetac je priredila iznenađenje protiv osme nositeljice, Ruskinje Poline Skopinceve, koju je ispratila sa 6:3 i 6:1.

Trećepostavljena Majetić došla je do četvrtfinala sa 6:2 i 6:4 protiv 16. nositeljice, srpske predstavnice Tijane Sretenović. Marijana će se za ulazak u polufinale boriti s Britankom Ranah Akuom Stoiber.

Prvopostavljeni Poljičak izdržao je izazov u osmini finala turnira dječaka i slavio je uz preokret, s 3:6, 6:4 i 6:3 protiv Šveđanina Henrika Bladeliusa. Miliju će u četvrtfinalu na putu biti 12. nositelj, Talijan Mariano Tammaro, koji je spriječio hrvatski dvoboj sa 6:3 i 6:3 protiv osmopostavljenog Patrika Jurine.

Treći nositelj Mikrut bio je brz i dominatan protiv Francuza Cosmea Rollanda de Ravela, kojeg je “isprašio” sa 6:0 i 6:0. Poslije “bicikla” za francuskog suparnika, Luki slijedi hrvatski ogled u kojem čeka devetopostavljeni Borse.

Bartol je u osmini finala sa 6:3 i 7:6(5) bio bolji od sedmog nositelja, Slovenca Luna Obrula.

Osmina finala turnira djevojčica nije bila sretna trima hrvatskim nositeljicama, Leticiji Tarocco (10.), Hani Sokolović (12.) i Teni Rajki (14.). Leticiju je sa 7:6(7) i 6:0 zaustavila petopostavljena Srpkinja Anja Petković, a i Tena je izgubila od bolje postavljene srpske suparnice. Druga nositeljica Darja Suvirđonkova probila se u četvrtfinale sa 6:2 i 6:1.

Hana je pala u sudaru sa šestpostavljenom Poljakinjom Malwinom Rowinskom, koja je nastavila svoj ovotjedni put sa 6:3 i 6:4.

Uz Jurinu, i Matej Dodig bio je praznih ruku među posljednjih 16 u ždrijebu dječaka. Šestpostavljenog 12-godišnjeg Osječanina je sa 6:3 i 6:1 svladao Slovenac Maj Premzl.

Četvorka u finalu parova

Mili Poljičak i Noa Vukadin bit će na suprotnim stranama mreže u borbi za naslov u parovima, a priliku za titulu imat će i Lucija Ćirić Bagarić i Marijana Majetić, koje igraju zajedno.

U prvopostavljenoj kombinaciji s Bugarinom Svetlinom Keremedčievim, Poljičak je prošao polufinale u susretu s trojicom hrvatskih aduta, sa 6:3 i 6:0 protiv trećepostavljenog dvojca Bartol Borse/Luka Mikrut. Vukadin igra sa Srbinom Lukom Jovanovićem, a u ulozi drugopostavljenog dvojca, Noa i srpski igrač su u završnom kvartetu sa 6:4 i 6:2 svladali četvrte nositelje, Slovence Luna Obrula i Maja Premzla.

Prve nositeljice Ćirić Bagarić i Majetić proslavile su polufinalnih 7:6(4) i 6:3 protiv trećepostavljenog slovensko-poljskog para Petja Drame/Malwina Rowinska. U finalu čekaju druge nositeljice, Ruskinje Jaroslava Bartaševič i Alena Kasatkina.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime