Luka Mikrut proslavio je naslov u konkurenciji parova na ITF-ovu juniorskom turniru petog ranga u rumunjskom Temišvaru – svoju prvu titulu na ITF-ovu juniorskom Touru! Igrajući s Makedoncem Kalinom Ivanovskim, 15-godišnji Splićanin je u finalu na zemljanoj podlozi u Rumunjskoj došao do 6:3 i 6:4 protiv prvih nositelja, bugarskog dvojca Dian Nedev/Denislav Prodanov.

Luka i makedonski tenisač su pobjedom u finalu zaključili ovotjedni niz s četiri dobivena meča.

Osim prvopostavljenog para, Ivanovski i Mikrut na svojem su putu svladali i četvrtopostavljene Rumunje Luca-Daniela Constantina i Mateija Victora Palcaua (6:3, 7:5 u prvom kolu), rumunjski dvojac Alin Mihai Fatu/Andrei Voican (7:5, 2:6, 10:6 u četvrtfinalu) i drugopostavljenu španjolsko-bugarsku kombinaciju Oriol Fillat Gimenez/Samuil Konov (4:6, 6:4, 10:5 u polufinalu).

Stipetić i Ercegović u polufinalu Velog Lošinja

Roko Stipetić i Ante Petar Ercegović dohvatili su polufinale ovotjednog Adriatic Cupa, Tennis Europe turnira trećeg ranga u uzrastu do 16 godina na zemlji Velog Lošinja. Sa statusom četvrtog nositelja, Roko je u četvrtfinalu sa 6:4 i 6:4 bio jači od petopostavljenog Slovaka Pavela Gule, dok je 16-postavljeni Ante Petar slavio u hrvatskom četvrtfinalnom dvoboju, sa 6:2 i 6:3 protiv šestog nositelja Leona Babića.

Stipetić će se u polufinalu sresti s drugopostavljenim Talijanom Alessandrom Versteeghom, koji je preskočio četvrtfinalnu prepreku sa 7:6(5), 2:6 i 6:3 protiv još jednog hrvatskog aduta, 10. nositelja Doriana Vasunga. Ercegovićev polufinalni suparnik bit će prvopostavljeni Slovak Peter Nad.

Tena Rajki završila je ovotjedni put u Velom Lošinju porazom u polufinalu turnira tenisačica. Četvrtopostavljena Tena proslavila je tri pobjede bez gubitka seta na putu do polufinala, dok u lovu na finale nije išlo do prolaska kraj prve nositeljice, Ruskinje Marije Studenikove, koja je bila bolja sa 6:3 i 7:5.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime