Nikola Mektić i Ivan Dodig igrat će u finalima parova dvaju ovotjednih ATP turnira iz serije 250, Nikola u Sofiji, a Ivan u Montpellieru.

Surađujući s 37-godišnjim ljevorukim Austrijancem Jürgenom Melzerom, Mektić je došao do finala na dvoranskoj tvrdoj podlozi Sofije s polufinalnih 5:7, 6:4 i 10:6 protiv indijskog dvojca Jeevan Nedunchezhiyan/Purav Raja. Nikola je tom pobjedom dohvatio 10. finale parova u karijeri na ATP Touru, a čeka ga borba za peti naslov.

Hrvatsko-austrijskoj kombinaciji će na završnoj prepreci u glavnom bugarskom gradu na putu biti jači iz polufinalnog ogleda tajvansko-indonezijskog dvojca Cheng-Peng Hsieh/Christopher Rungkat i trećepostavljenog indijskog para Rohan Bopanna/Divij Sharan.

Igrajući u prvopostavljenom dvojcu s Francuzom Edouardom Roger-Vasselinom, Dodig je izborio finale na dvoranskoj tvrdoj podlozi Montpelliera sa 6:3 i 7:6(3) u polufnalu protiv indijsko-francuskog para Leander Paes/Benoit Paire.

Ivan će u Francuskoj biti u akciji u 26. finalu parova na Touru, s prilikom za osvajanje 12. titule u toj konkurenciji. Suparnici na kraju tjedna bit će bolji iz polufinalnog susreta britanskog dvojca Luke Bambridge/Jonny O’Mara i domaće kombinacije Benjamin Bonzi/Antoine Hoang, koja je došla do polufinala s pozivnicom.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime