Nikola Mektić i Alexander Peya izborili su četvrtfinale Masters 1000 turnira u Madridu. Hrvatsko-austrijski par prošao je osminu finala na zemlji glavnog španjolskog grada sa 6:4 i 6:4 protiv trećepostavljenog finsko-australskog dvojca Henri Kontinen/John Peers.

Mektić i Peya slomili su treće nositelje s dva ‘breaka’ u meču, jednim po setu. Kontinen i Peers propustili su svih svojih šest ‘break’-lopti.

Hrvatsko-austrijskoj kombinaciji će u četvrtfinalu na putu biti Južnoafrikanac Raven Klaasen i Novozelanđanin Michael Venus.

Ivan Dodig doživio je prekid serije u suradnji s Rajeevom Ramom, s kojim je bio sedmi nositelj u glavnom gradu Španjolske. Nakon što su prošlog tjedna osvojili naslov u Münchenu, Ivan i Amerikanac oprostili su se od Madrida porazom u svojem prvom nastupu, sa 6:1 i 6:3 u korist japansko-njemačkog dvojca Ben McLachlan/Jan-Lennard Struff.

Franko Škugor nije došao do iznenađenja u kombinaciji s bosanskohercegovačkim adutom Damirom Džumhurom. Drugi nositelji Bob i Mike Bryan su u osmini finala slavili sa 6:4 i 6:3, uz prave poteškoće samo u prvom dijelu meča, kada su nadoknadili rani ‘break’ minusa. Džumhur i Škugor imali su 2:1 sa servisom u prvom setu, ali nisu zadržali prednost.

ATP Masters 1000 Madrid, parovi, osmina finala:
Mektić/Peya (Hrvatska/Austrija) – Kontinen/Peers (Finska/Australija, 3) 6:4, 6:4
McLachlan/Struff (Japan/Njemačka) – Dodig/R. Ram (Hrvatska/SAD, 7) 6:1, 6:3
B. Bryan/M. Bryan (SAD, 2) – Džumhur/Škugor (BiH/Hrvatska) 6:4, 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime