Petra Martić izvela je preokret na drugom koraku u ždrijebu i došla je do trećeg kola na travi Wimbledona. Sa statusom 24. nositeljice ženskog turnira, Martić je na drugoj prepreci s 3:6, 6:3 i 6:4 bila jača od 18-godišnje Ruskinje Anastasije Potapove, 71. na WTA ljestvici.

Potapova je prošla prvom dionicom meča, a imala je ‘break’ prednosti i u drugom setu, ali nastavak se odigrao po diktatu 28-godišnjakinje iz Duća. Nakon što je njezina suparnica došla do 1:0 sa servisom u drugoj dionici, Petra je u nastavku seta izvela preokret s dva ‘breaka’, dok joj je u odlučujućem setu bio dovoljan ‘break’ u drugom gemu.

Ruska igračica je u trećoj dionici dvoboja propustila najbolju priliku za povratak u drugom gemu, kada je Martić držala za 2:0 sa spašene tri nepovezane ‘break’-lopte.

Nakon što je ostavila za sobom drugu ovogodišnju suparnicu u Londonu, Petra će ponovno biti u akciji u singlu u petak u trećem kolu. S druge strane mreže bit će Amerikanka Danielle Collins, 34. na svijetu.

Jurak i Srebotnik izgubile na startu

Darija Jurak nije došla do pobjede sa Slovenkom Katarinom Srebotnik na početnoj prepreci u ženskim parovima. Dariju i 38-godišnju slovensku tenisačicu su u prvom kolu s 4:6, 6:2 i 6:4 zaustavile Ukrajinka Katerina Kozlova i australska igračica Arina Rodionova.

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo:
Martić (Hrvatska, 24) – Potapova (Rusija) 3:6, 6:3, 6:4

Parovi, prvo kolo:
Kozlova/Ar. Rodionova (Ukrajina/Australija) – Jurak/Srebotnik (Hrvatska/Slovenija) 4:6, 6:2, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime