Petra Marčinko osvojila je naslove u singlu i parovima na Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 14 godina u Istanbulu! Petra je na dvoranskoj tvrdoj podlozi u Turskoj u pojedinačnoj konkurenciji slavila u ulozi druge nositeljice, dok je u paru otišla do kraja u prvopostavljenoj kombinaciji s Ukrajinkom Darijom Jesipčuk.

Igrajući u singlu, Marčinko je dohvatila svoj prvi naslov na Tennis Europe turnirima s jedinim izgubljenim setom u finalu, u kojem je sa 6:7, 6:4, 6:4 svladala rusku kvalifikanticu Elizavetu Masnaju. Prije toga sve je išlo glatko, s pet uvjerljivih pobjeda na putu do završnog meča.

Petra i Ukrajinka Jesipčuk su u finalu parova slavile uz preokret, s 5:7, 6:3 i 10:7 protiv ruskog para Anastasija Brešenkova/Elizaveta Masnaja.

Dolaskom do kraja, Marčinko se pobrinula za lijepu poveznicu s hrvatskom proslavom trofeja u finalu Davis Cupa u Lilleu. Petra je rođena 4. prosinca 2005., na dan kada je Hrvatska pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi slavila svoj prvi naslov u najvećem reprezentativnom teniskom natjecanju na svijetu, a do premijerne titule u singlu na Tennis Europe turnirima došla je u istom danu kada su hrvatski igrači ponovno osvojili Davis Cup!

IZVORIvor Krapac
Podijeli objavu

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime