Petra Marčinko osvojila je treći naslov u singlu na Tennis Europe turnirima u vrlo uspješnoj 2019. godini. Sa statusom šeste nositeljice, Petra je otišla do kraja na turniru prvog ranga u uzrastu do 16 godina na tvrdoj podlozi talijanskog Foligna, s napravljenim završnim korakom sa 6:1 i 6:4 u finalu protiv trećepostavljene Finkinje Laure Hietarante.

Prije slavlja na posljednjoj prepreci u ždrijebu, 13-godišnja Zagrepčanka je ranije na turniru pokazala više od talijanskih suparnica Irine Michele Furtune (6:2, 6:1) i 10. nositeljice Lavinije Salvatorelli (6:0, 6:3), a potom je pronašla put i u dva meča koji su otišli do trećeg seta, u četvrtfinalu protiv prvopostavljene Bugarke Katerine Dimitrove (3:6, 6:4, 6:4) i u polufinalnom ogledu s četvrtom nositeljicom, Ruskinjom Anastasijom Gurjevom (6:3, 1:6, 6:3).

Petra se sada može pohvaliti s ukupno osam titula na Tennis Europe turnirima, po četiri u singlu i konkurenciji parova. Prije Foligna, u singlu je ranije ove sezone slavila na turniru uzrasta do 16 godina u nizozemskom Zoetermeeru i u uzrastu do 14 u Antalyji.

Hrvatski naslov u Tuzli

Uspješni tjedan imale su i Chiara Jerolimov i Nera Tešankić, koje su osvojile zajedničku titulu na Tennis Europe turniru drugog ranga u uzrastu do 14 godina u Tuzli. Chiara i Nera otišle su do kraja na zemljanim terenima u BiH s četiri dobivena meča, a “točku na i” stavile su sa 6:3 i 6:4 u finalu protiv prvih nositeljica, Crnogorke Tee Nikčević i Mađarice Luce Udvardy.

Objema hrvatskim igračicama ovo je prvi naslov na Tennis Europe turnirima.

U pojedinačnoj konkurenciji tuzlanskog turnira najdalje je stigla Jerolimov, koja je s tri pobjede osigurala nastup u polufinalu. U lovu na finale slavila je drugopostavljena Srpkinja Jovana Grujić, koja je bila bolja sa 6:3 i 6:2.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime