Nora Knežević (Medveščak) i Matej Dodig (Olimpija Osijek 1984) ovosezonski su pobjednici hrvatskog Mastersa 13, pozivnog turnira za vodeće hrvatske tenisačice i tenisače u uzrastu do 13 godina. Nora je otišla do kraja na natjecanju u Zagrebu, a Matej je bio najbolji u Ogulinu.

U ulozi četvrte nositeljice turnira na dvoranskoj tvrdoj podlozi zagrebačkog Teniskog centra Maksimir, Knežević je u finalu sa 6:2 i 6:4 svladala Leticiju Tarocco, članicu dubrovačke Raguse. Nova pobjednica Mastersa 13 prethodno je bila uvjerljiva protiv Anamarije Zorić (Dubrovnik) i Stelle Knez (Dalmacijacement), s ukupno tri izgubljena gema u ta dva meča, dok je u polufinalu izdržala izazov prve nositeljice Petre Marčinko (Top Spin), protiv koje je prošla s 2:6, 6:4 i 6:4.

Lana Preis (Zlatar) osvojila je treće mjesto u Zagrebu. Lana je dobila meč za treću poziciju bez borbe protiv prvopostavljene Marčinko.

Antonio Voljavec, Matej Dodig, Masters 13
Dodig do naslova u Ogulinu, Voljavec drugi

Dodig je na dvoranskoj tvrdoj podlozi Ogulina opravdao status prvog nositelja turnira. Na završnoj prepreci na putu do naslova, 13-godišnji Osječanin proslavio je 6:2, 4:6 i 6:4 protiv godinu mlađeg drugopostavljenog Zagrepčanina Antonija Voljavca (Ponikve).

Domaći adut Dorian Salopek završio je ovogodišnji Masters 13 na trećem mjestu ogulinskog turnira. Salopek je u meču za treću poziciju sa 6:2, 3:6 i 6:4 svladao Duju Markovinu (Split 1950).

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime