Ivo Karlović pamtit će ovogodišnje prvo kolo Wimbledona po dolasku do 50. pobjede u karijeri na Grand Slam turnirima. Dr. Ivo je u 40. godini dohvatio vrijedni jubilej sa startnih 4:6, 7:5, 7:6(7) i 6:3 protiv 36-godišnjeg Rusa Mihaila Južnija, 102. na svijetu, kojeg je ispratio u dva sata i 40 minuta dugom meču.

Hrvatski adut je na putu do drugog kola zabio 36 asova i mogao se osloniti na 69 posto ubačenih prvih servisa. Imao je i devet dvostrukih pogrešaka.

Na prvoj ovogodišnjoj prepreci u ždrijebu, dr. Ivo imao je rješenje za suparnika protiv kojeg je uoči ovog dvoboja gubio s 4-1 u međusobnom omjeru. Južnij je prošao prvim setom, u kojem je nadoknadio rani ‘break’ zaostatka, ali nastavak meča donio je preokret 39-godišnjeg Zagrepčanina.

Dr. Ivo je u drugoj dionici stekao ključnu prednost ‘breakom’ kod 5:5. Prije toga prošao je najzahtjevniji izazov na servisu u drugom gemu, kada je držao za 1:1 sa spašene dvije nepovezane ‘break’-lopte.

Treći set donio je nekoliko opasnosti za hrvatskog aduta. Južnij će se sjećati ukupno četiri propuštene set-lopte, prve dok je Karlović servirao u 10. gemu, a još tri u ‘tie-breaku’, u kojem je Rus vodio sa 6:3. Kod 6:5 imao je šansu na servisu, ali nije došao do 2-1 u setovima.

Četvrta dionica otišla je na stranu hrvatskog aduta uz odlučujući ‘break’ za vodstvo od 3:1. Južnij je svoju najbolju priliku u tom setu imao gem ranije, kada je dr. Ivo držao za 2:1 sa spašenom ‘break’-loptom.

Poslije izazovnog, ali uspješnog početka, Karlovićev suparnik na drugoj prepreci bit će Nijemac Jan-Lennard Struff (64.). Njemački igrač je na startu izveo preokret nakon dva seta zaostatka, s prolaskom s 3:6, 6:7(5), 7:6(5), 7:6(5) i 6:1 protiv 32-postavljenog Argentinca Leonarda Mayera, a protiv dr. Ive će igrati prvi put u glavnom ždrijebu na turnirima.

Jedini dosadašnji dvoboj dogodio se 2013. u prvom kolu kvalifikacija Masters 1000 turnira na tvrdoj podlozi Miamija, kada je Struff prošao sa 6:3 i 6:3.

Wimbledon, tenisači, prvo kolo:
Karlović (Hrvatska) – Južnij (Rusija) 4:6, 7:5, 7:6(7), 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime