Ivo Karlović bio je uspješan u svojem prvom ovogodišnjem meču na zemlji, u prvom kolu ATP turnira iz serije 250 u Quitu. U ulozi sedmog nositelja, dr. Ivo izborio je osminu finala u glavnom ekvadorskom gradu sa 6:4, 6:7(6) i 7:6(4) protiv Amerikanca Ernesta Escobeda, 133. na svijetu.

Sedmopostavljeni 38-godišnji Zagrepčanin nadjačao je 17 godina mlađeg američkog suparnika u meču u kojem Escobedo nije imao nijedan ‘break’, a nije došao ni do ‘break’-lopte. Igrajući na 2.850 metara nadmorske visine u Quitu, Karlović je na putu do pobjede zabio 24 asa, a imao je i 10 dvostrukih pogrešaka, uz 57 posto ubačenih prvih servisa.

Dr. Ivo osigurao je jedini ‘break’ na bilo kojoj strani u sedmom gemu prvog seta, za vodstvo od 4:3. Amerikanac je u drugoj dionici uzvratio u ‘tie-breaku’, u kojem se hrvatski adut vratio od 6:3 do 6:6, ali dalje od toga nije išlo. Ipak, treći set donio je više sreće za sedmog nositelja.

Karlović je u ‘tie-breaku’ koji je odlučivao o pobjedniku nadoknadio rani ‘mini-break’ zaostatka, a u nastavku je riješio stvar s još dva osvojena poena na Escobedovu servisu.

Prolaskom prvog kola, dr. Ivo napravio je korak više nego lani u glavnom ekvadorskom gradu, kada je na startu izgubio od Victora Estrelle Burgosa iz Dominikanske Republike, pobjednika sva tri izdanja ovog turnira. Za prolazak još jedne prepreke, Karlović će se u osmini finala sresti s Corentinom Moutetom, 18-godišnjim ljevorukim Francuzom s pozivnicom, 152. tenisačem svijeta.

ATP Quito, prvo kolo:
Karlović (Hrvatska, 7) – Escobedo (SAD) 6:4, 6:7(6), 7:6(4)

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime