Ivo Karlović imao je pune ruke posla na početku ATP turnira iz serije 250 na travi američkog Newporta, a obavio ga je uspješno. Dr. Ivo je na startu sa 6:7(2), 7:6(3) i 7:5 svladao sedmopostavljenog 19-godišnjeg Australca Alexa de Minaura, 68. na svijetu, protiv kojeg je spasio meč-loptu na servisu pri zaostatku od 5:4 u trećem setu.

Prolaskom kraj 20 godina mlađeg australskog suparnika, Karlović je napravio prvi korak na turniru na kojem je preklani slavio naslov, a ove sezone brani prošlogodišnje četvrtfinale. U osmini finala na putu će biti Izraelac Dudi Sela (156.).

Dr. Ivo pronašao je put protiv De Minaura iako ga servis nije služio najbolje. Zabio je 19 asova, ali imao je i 13 dvostrukih pogrešaka, sa samo 52 posto ubačenih prvih servisa u meču.

– On je igrao dobro, dok ja nisam dobro osjećao lopticu. Puno sam promašivao, ali uspio sam se zadržati u meču – osvrnuo se 39-godišnji Zagrepčanin nakon pobjede, a prenijela je službena stranica ATP Toura.

– Na meč-lopti je bio drugi servis, pogodio sam ga dobro, on nije uspio vratiti i time sam bio sretan – dodao je dr. Ivo o 10. gemu trećeg seta, kada je bio poen do poraza.

ATP Newport, prvo kolo:
Karlović (Hrvatska) – De Minaur (Australija, 7) 6:7(2), 7:6(3), 7:5

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime