Ivo Karlović izborio je finale ATP turnira iz serije 250 na tvrdoj podlozi indijskog Punea! Manje od dva mjeseca do proslave 40. rođendana, Karlović je postao najstariji finalist na Touru nakon 1977. godine, a za taj doseg je u polufinalu proslavio 7:6(3), 4:6 i 6:3 protiv Belgijca Stevea Darcisa.

Dr. Ivo je u dolasku do polufinalne pobjede zabio 33 asa, a s tim brojem, sada ima sveukupno više od 13 tisuća asova u karijeri, čime se učvrstio na vrhu povijesne ljestvice najboljih u toj kategoriji na ATP razini.

Prolaskom kraj Darcisa, Karlović je osigurao titulu najstarijeg sudionika finala na Touru nakon što je Australac Ken Rosewall u studenom 1977. s 43 godine slavio naslov u Hong Kongu. Dr. Ivo će se u subotnjem finalu sresti s prvim nositeljem, Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, šestim tenisačem svijeta, koji je u polufinalu sa 6:3 i 7:6(3) svladao trećepostavljenog Francuza Gillesa Simona.

Karlović će protiv Andersona biti u akciji u svojem 19. finalu u karijeri na Touru, prvom nakon ljeta 2017., kada je bio finalist na travi nizozemskog Den Boscha. Dr. Ivo u prilici je doći do devetog naslova na ATP turnirima.

ATP Pune, polufinale:
Karlović (Hrvatska) – Darcis (Belgija) 7:6(3), 4:6, 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime