Ivo Karlović stao je korak do naslova na ATP turniru iz serije 250 na tvrdoj podlozi Punea. Na završetku tjedna u Indiji, Karlovića je u dva sata i 45 minuta dugom finalu sa 7:6(4), 6:7(2) i 7:6(5) svladao prvopostavljeni Južnoafrikanac Kevin Anderson, šesti tenisač svijeta, koji se u dolasku do pobjede izvukao iz opasne situacije u ‘tie-breaku’ odlučujućeg seta.

Hrvatski adut imao je 5:4 i dva servisa, ali nije došao do cilja. Prvi južnoafrički reket iskoristio je priliku koja mu se otvorila kada je dr. Ivo u dva poena zaredom promašio prvi servis, što je Anderson naplatio kvalitetnim reterniranjem i probijanjem Karlovića na mreži u nastavku oba poena. Južnoafrikanac je tim receptom izborio meč-loptu na servisu pri vodstvu od 6:5, a za kraj priče, dovršio je dvoboj asom.

Dr. Ivo nije iskoristio lijepu priliku u završnici meča, a da je rasplet bio drugačiji, Anderson bi se s nelagodom sjećao svojih propuštenih šansi u ovom dvoboju. Imao je sveukupno osam ‘break’-lopti, uključujući dvije meč-lopte (15:40) u 12. gemu trećeg seta, ali na koncu nije platio visoku cijenu za 0/8 u tom segmentu.

Anderson je na putu do slavlja zabio 21 as i imao je 63 posto ubačenih prvih servisa, uza šest dvostrukih pogrešaka. Dr. Ivo završio je meč s 36 asova, četiri dvostruke i 70 posto ubačenih prvih servisa, dok je najviše problema nastajalo na drugom servisu, s osvojenih samo 46 posto poena u takvoj situaciji.

Vodeći južnoafrički tenisač ovom je pobjedom osigurao svoj šesti naslov u karijeri na ATP turnirima. Karlović je ostao na osam titula na ATP razini, a ovo mu je bilo 11. izgubljeno finale na Touru.

Iako nije stigao do kraja, dr. Ivo moći će biti zadovoljan cjelokupnim tjednom u Indiji. Probojem do finala osigurao je značajni skok na ATP-evoj ljestvici, na kojoj će se, kako pokazuju trenutne projekcije, pomaknuti sa 100. na 69. mjesto.

ATP Pune, finale:
Anderson (Južnoafrička Republika, 1) – Karlović (Hrvatska) 7:6(4), 6:7(2), 7:6(5)

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime