Admir Kalender ubilježio je po jednu pobjedu i poraz u pojedinačnoj konkurenciji ovogodišnjeg Orange Bowla, ITF-ova juniorskog turnira ranga A na zemljanoj podlozi američkog Plantationa. Kalender je u jakoj konkurenciji na Floridi u prvom kolu proslavio 4:6, 6:1 i 6:3 protiv Turčina Bore Sengula, a u drugom kolu nije išlo protiv Brazilca Mateusa Alvesa, koji je prošao dalje s 5:7, 6:3 i 6:3.

Roko Horvat nije bio uspješan u prvom kolu. Od 17-godišnjeg Zagrepčanina je sa 7:6(3) i 6:2 bio jači 12. nositelj, Amerikanac Eliot Spizzirri.

Igrajući zajedno, Horvat i Kalender nisu preskočili startnu prepreku u konkurenciji parova. Nakon prošlotjednog naslova na turniru Eddieja Herra, hrvatska kombinacija pala je u ogledu s Kanađaninom Tahom Baadijem i Japancem Shunsukeom Mitsuijem, koji su slavili sa 6:3, 3:6 i 10:6.

Baadi i Mitsui su, tako, uzvratili hrvatskom paru za prošlotjedni poraz u finalu.

Amerikanka svladala Würth

Tara Würth nije došla do drugog kola turnira juniorki. Nakon prolaska kvalifikacija, Tara je u glavnom ždrijebu na startu bila praznih ruku protiv američke igračice Emme Navarro, koja ju je zaustavila sa 6:4 i 6:3.

Osim u singlu, Würth je doživjela poraz na početku puta na glavnoj priredbi i u konkurenciji parova – u hrvatskoj kombinaciji u kojoj je na njezinoj strani mreže bila i Antonia Ružić. Antonia i Tara ispale su u ogledu s osmim nositeljicama, Latvijkom Kamillom Bartone i Ukrajinkom Dianom Hodan, koje su bile bolje sa 6:4 i 6:1.

Ružić je završila svoj put u singlu ispadanjem u drugom kolu kvalifikacija, dok je u kvalifikacijskom ždrijebu zaigrala i Antea Mandić, koja nije prošla početnu prepreku.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime