Admir Kalender prošao je prvo kolo Eddie Herr Internationala, ITF-ova juniorskog turnira prvog ranga na zemlji američkog Bradentona, na Floridi. Na početku puta u jakoj konkurenciji na jugoistoku SAD-a, 16-godišnji hrvatski adut je sa 7:6(4) i 6:4 bio bolji od svojeg francuskog vršnjaka Valentina Royera.

Admir će sljedeći izazov imati u drugom kolu, među posljednja 32 u ždrijebu. S druge strane mreže bit će 15. nositelj, Britanac George Loffhagen.

U utorak nas čeka otvaranje glavnog turnira ovogodišnjeg Junior Zagreb Cupa, koji se igra na dvoranskoj tvrdoj podlozi na terenima TC-a Maksimir. U glavnom ždrijebu zagrebačkog ITF-ova juniorskog turnira četvrtog ranga zaigrat će ukupno 13 hrvatskih aduta.

Nikola Bašić, Mile Matić, Stipan Madžar, Vito Tonejc, Karlo Krolo i Roko Horvat borit će se za pobjede na turniru tenisača. Sara Zalukar, Leonarda Janko, Antonia Ružić, Tara Wurth, Ita Habeković, Iva Zelić i Lana Šipek bit će u akciji u konkurenciji tenisačica.

Tonejc je izborio muški glavni turnir prolaskom kvalifikacija, a na tom putu bio je bolji i od dvojice sunarodnjaka. U drugom kolu proslavio je 7:6(4) i 7:6(5) protiv drugopostavljenog Patrika Stepanića, prošlotjednog finalista u Mariboru, dok je na trećoj prepreci sa 7:5 i 6:3 pao Antun Katanec.

Janko će u ženskom glavnom ždrijebu zaigrati u ulozi sretne gubitnice, poslije poraza u završnici kvalifikacija. U potrazi za glavnom priredbom bila je jača od Slovenke Eve Kalan (6:3, 6:1) i prvopostavljene Srpkinje Doroteje Joksović (6:3, 6:1), a u trećem kolu ju je s 2:6, 6:4 i 6:4 svladala peta nositeljica, Austrijanka Anna Gross – no, to nije značilo kraj Leonardina ovotjednog puta u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime