Hrvatski reprezentativci završili su kvalifikacijski turnir europskog Summer Cupa u uzrastu do 14 godina na drugom mjestu, korak do prvoplasiranih Rusa. Ruski igrači su u finalu na zemlji bugarskog Burgasa slavili s 2-1.

Obje reprezentacije će se tijekom vikenda boriti za nove pobjede na završnici Summer Cupa u španjolskoj Murciji. Hrvatska je osigurala finalni turnir pobjedom nad domaćom momčadi u drugom nastupu u Bugarskoj.

Rusija je u finalu dohvatila ukupnu pobjedu slavljem u odlučujućem meču parova. Mihail Gorohov i Konstantin Žeženov donijeli su svojoj reprezentaciji 2-1 sa 6:4, 6:1 protiv dvojca Mili Poljičak/Dino Prižmić.

Prije toga, Ruse je u pojedinačnoj konkurenciji razveselio Žeženov, koji je sa 6:0 i 6:1 nadjačao Luku Mikruta, a Poljičak se pobrinuo za jedini hrvatski bod u susretu sa 6:3 i 6:0 protiv Artura Kukasjana.

Hrvatice četvrte u Češkoj

Hrvatske igračice zauzele su četvrto mjesto na kvalifikacijskom turniru na zemlji češkog Rakovnika. Hrvatska je na završetku ovogodišnjeg puta u Summer Cupu pala u susretu za treće mjesto, u kojem su Portugalke slavile s 3-0.

Matilde Morais donijela je portugalskoj reprezentaciji prvi bod sa 6:3 i 6:2 protiv Eme Bubalo, a Matilde Jorge pobrinula se za 2-0 sa 6:2 i 6:1 protiv Sare Svetac. Mafalda Guedes i Matilde Morais su u meču parova postavile konačni rezultat sa 6:4 i 6:3 protiv Marijane Majetić i Sare Svetac.

Fotografija, izvor: Tennis Europe

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime