Roko Horvat i Admir Kalender uživaju u uspješnom zajedničkom nizu na Eddie Herr Internationalu, ITF-ovu juniorskom turniru prvog ranga na zemljanim terenima američkog Bradentona, na Floridi. Roko i Adi su s tri dobivena ovotjedna meča došli do polufinala.

Na početku puta, hrvatski dvojac je u prvom kolu proslavio 6:3, 3:6 i 13:11 protiv kolumbijsko-korejskog para Samuel Guarin/Minjong Park. U osmini finala su s 2:6, 7:6(2), 10:7 pali drugi nositelji, Bugarin Adrian Andrejev i britanski predstavnik Anton Matusevich, dok je četvrtfinale donijelo 6:4 i 6:4 protiv sedmopostavljenog para, Nicka Hardta iz Dominikanske Republike i Brazilca Matheusa Pucinellija de Almeide.

Hrvatska kombinacija će se u polufinalu sresti s Argentincima Santiagom de la Fuenteom i Alejom Lorenzom Linguom Lavallenom.

Kalender je u pojedinačnoj konkurenciji doživio poraz u prvom kolu glavnog turnira, sa 6:4 i 6:2 u korist sedmopostavljenog Francuza Valentina Royera. Horvat je prošao dvije prepreke u kvalifikacijama, no nije išlo na završnom koraku u potrazi za glavnim ždrijebom. Kanađanin Cleeve Harper bio je bolji s 3:6, 6:2 i 6:4.

Na Floridi su zaigrale i Antonia Ružić i Tara Würth, koje su zajedno ubilježile po jednu pobjedu i poraz u konkurenciji parova. Antonia i Tara su na startu sa 6:2 i 7:6(3) bile jače od osmih nositeljica, Šveđanke Caijse Wilde Hennemann i Španjolke Gabriele Martinez Asensi, a u osmini finala ispriječile su se Njemica Mara Guth i Francuskinja Elsa Jacquemot, koje su slavile sa 7:6(5) i 7:6(3).

Würth je u singlu bila u akciji u glavnom ždrijebu u ulozi sretne gubitnice, sa startnim porazom sa 6:4 i 6:3 u korist šestpostavljene Latvijke Kamille Bartone. Ružić je ubilježila po jednu pobjedu i poraz u kvalifikacijama, sa završetkom puta u drugom od tri kola.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime