Viktor Galović i Nino Serdarušić bili su različitog raspoloženja po završetku svojih nastupa u prvom kolu kvalifikacija Wimbledona. Viktor je napravio prvi korak na londonskoj travi pobjedom nad Argentincem Facundom Bagnisom, 152. na svijetu, a Nino je doživio poraz od šestpostavljenog Austrijanca Geralda Melzera (106.).

Galović je na startu sa 7:5 i 6:2 slomio ljevorukog Bagnisa, koji je pristigao u London nakon prošlotjednog naslova na Challengeru na zemlji talijanske L’Aquile. Hrvatski adut obavio je posao s tri ‘breaka’ u meču, jednim u prvom i još dva u drugom setu, a nakon uspješnog početka, na drugoj od tri prepreke u kvalifikacijama na putu će biti 32-godišnji Talijan Simone Bolelli (153.).

Serdarušić je bio praznih ruku protiv još jednog ljevorukog tenisača, šestog nositelja Melzera, koji ga je zaustavio sa 6:4 i 6:4. Nino je pao s dva Austrijančeva ‘breaka’, jednim po setu, dok je u gemovima na suparnikovu servisu imao najbolju priliku dok je vodio s 4:3 u drugoj dionici. Melzer se tada izvukao nakon 15:40, a gem potom došao je do ključnog ‘breaka’ u drugom setu.

Wimbledon, tenisači, kvalifikacije, prvo kolo:
G. Melzer (Austrija, 6) – Serdarušić (Hrvatska) 6:4, 6:4
Galović (Hrvatska) – Bagnis (Argentina) 7:5, 6:2

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime