Matej Dodig ostavio je za sobom tjedan s pet pobjeda i porazom na posljednjem koraku u singlu na ovogodišnjem Zaba Cupu, Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 14 godina u Vinkovcima. Sa statusom četvrtog nositelja, Dodig je u vinkovačkom finalu s 5:7, 6:3 i 6:3 izgubio od 14-postavljenog Srbina Vuka Rađenovića.

Prije nego ga je srpski suparnik svladao na završetku tjedna, 13-godišnji Osječanin bio je bez gubitka seta u proboju do finala singla. U ranijem dijelu tjedna pokazao je više od Belgijca Nicole Bottelberghsa (6:2, 6:2), Slovenca Tima Kuštera (6:3, 6:1), Slovaka Simona Norrmana (6:3, 6:2) i Francuza Thea Papamalamisa (6:4, 6:2), dok je u polufinalu proslavio 6:3 i 6:4 u hrvatskom dvoboju u kojem je s druge strane mreže bio drugi nositelj Antonio Voljavec.

Nora Knežević stigla je najdalje od hrvatskih predstavnica na turniru djevojčica. Trećepostavljena Nora imala je četiri pobjede u dolasku do polufinala u pojedinačnoj konkurenciji, a u borbi za finale više je pokazala druga nositeljica, Srpkinja Jovana Grujić, koja je prošla dalje sa 6:3 i 6:4.

Fran Rakonić i Dorian Salopek bili su u akciji u vinkovačkom finalu muških parova. Četvrtopostavljeni Fran i Dorian su u borbi za titulu sa 6:2 i 6:1 izgubili od petih nositelja, Čeha Jana Hrazdila i Mađara Patrika Meszarosa.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime