Borna Devald, Mile Matić i Laura Mašić izborili su polufinale parova Junior Zagreb Cupa, ITF-ova juniorskog turnira četvrtog ranga koji se ovog tjedna igra na dvoranskoj tvrdoj podlozi zagrebačkog Teniskog centra Maksimir. Borna i Mile došli su do polufinala zajedno, a Laura je uspješna u suradnji s bosanskohercegovačkom tenisačicom Milicom Bojić.

Devald i Matić su u četvrtfinalu izbacili prve nositelje, Rusa Jegora Novikova i Slovenca Filipa Jeffa Planinšeka, od kojih su bili bolji sa 6:4, 4:6 i 13:11. U petak u polufinalu na putu će biti francuski dvojac Axel Garcian/Thibault Verdier.

Igrajući s Bojić, Mašić je prošla četvrtfinale sa 6:4 i 7:6(3) protiv drugih nositeljica, Švicarke Aline Granwehr i Njemice Nastasje Mariane Schunk. Polufinalne suparnice bit će trećepostavljene Slovenka Sheila Glavaš i Mađarica Amarissa Kiara Toth.

Glavaš i Toth su u četvrtfinalu sa 6:1 i 6:2 bile jače od Lucije Ćirić Bagarić i Čehinje Barbore Palicove.

Među posljednjih osam u konkurenciji parova izgubile su i Noa Krznarić i Sara Zalukar. Noa je bila u akciji s Ruskinjom Vladislavom Petrovskajom, dok je Sara došla do četvrtfinala s Austrijankom Irinom Dshandshgavom.

Mašić najdalje u singlu

Osim što je došla do polufinala parova, Laura Mašić je jedina slavila pobjedu među hrvatskim adutima u glavnom ždrijebu u singlu. Laura je na startu sa 6:3 i 6:4 zaustavila osmu nositeljicu, Srpkinju Anđelu Jocović, ali nije išlo do četvrtfinala. U osmini finala se sa 6:0, 2:6 i 6:4 ispriječila Poljakinja Pola Wygonowska.

U prvom kolu izgubile su Lucija Ćirić Bagarić, Ita Habeković, Marijana Majetić, Ana Mukić, Noa Krznarić i Sara Zalukar. Prvo kolo glavnog turnira među juniorima nije bilo uspješno sedmorici hrvatskih aduta, Lovru Suevichu, Luki Mikrutu, Nikoli Bašiću, Marku Galiću, Miliju Poljičku, Borni Devaldu i Mili Matiću.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime