Borna Ćorić bio je zadovoljan nakon svojeg meča u prvom danu finala Davis Cupa u Lilleu. Razloga za zadovoljstvo bilo je jako puno. Borna je ostavio Jeremyja Chardyja bez puno šansi, s pobjedom u tri seta u kojoj nije bilo puno dvojbi tko je kvalitetniji igrač na terenu.

Nakon što je svladao francuskog aduta, 22-godišnji Zagrepčanin opisao je vlastiti dojam iz meča.

– Jako sam zadovoljan kako sam igrao. Iako nije bio odlučujući, prvi gem u dvoboju je odredio dosta toga. Trajao je više od 10 minuta, bilo je u njemu dosta uspona i padova, a kad sam ga osvojio bitno mi je poraslo samopouzdanje u nastavku meča. U jednom dijelu drugog seta sam imao lagani pad u igri, no jako sam dobro servirao pa se to nije osjetilo na rezultatu – kazao je Ćorić.

Tijekom meča bilo je problema s boli u mišiću noge, zbog toga je Borna u trećem setu zatražio medicinski ‘time-out’ i pomoć izvan terena, ali ništa ga nije moglo skrenuti s uspješnog puta.

– Radi se o malim problemima s kvadricepsom koje imam još od turnira u Šangaju. Osjetio sam bol početkom trećeg seta i zatražio stanku. Masaža mi je dosta pomogla i normalno sam završio dvoboj. Nije to ništa strašno, da sam trebao igrati još tri ili četiri sata, ne bi bilo problema – istaknuo je hrvatski adut, koji je imao velika očekivanja od meča protiv Chardyja, a zbog toga je dočekao dvoboj s dosta psihološkog opterećenja.

– Zadnjih par dana nisam normalno spavao, bilo mi je jako stalo dobro odigrati ovaj susret. Imao bih grižnju savjesti da sam izgubio pred svima, to me brinulo. No, kad je počeo meč, nestalo je nervoze.

Na putu do cilja, pomogla je podrška hrvatskih navijača, koji su se jako dobro čuli s tribina stadiona Pierrea Mauroya.

– Bili su u nekim trenucima glasniji od 20 tisuća Francuza. Hvala im što su došli u tolikom broju, to mi užasno puno znači. Znam da nije bilo lako doći u Lille – zaključio je 22-godišnji Zagrepčanin.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime