Borna Ćorić donio je Hrvatskoj prvi bod u ogledu s Francuskom u finalu Davis Cupa u Lilleu! Borna je na početku vikenda na zemlji i pod krovom stadiona Pierrea Mauroya sa 6:2, 7:5 i 6:4 nadigrao Jeremyja Chardyja, kojem je domaći izbornik Yannick Noah za nastup u petak dao prednost pred Lucasom Pouilleom. No, 22-godišnji Zagrepčanin se svojom igrom pobrinuo da ta odluka ne bude sretna francuskim reprezentativcima.

Ćorić je obavio prvi dio posla u potrazi za pobjedom bijegom do 4:0 u prvom setu. Prvi gem bio je dug i zahtjevan, trajao je gotovo 15 minuta, a hrvatski adut došao je do ‘breaka’ nakon što je okrenuo Chardyjevih 40:0. Nastavak seta nije donio probleme za Bornu, koji je riješio tu dionicu meča s osvojenih 15 poena zaredom u odmaku do 4:0.

Drugi set donio je najviše borbe. Chardy je u toj dionici imao svoje jedine dvije ‘break’-lopte u meču, koje je Ćorić izvukao u četvrtom gemu, u dolasku do 2:2. U završnici seta odluka je pala ‘breakom’ hrvatskog aduta za vodstvo od 6:5.

Za kraj priče u prvom meču finala, Borna je u trećem setu stekao ključnu prednost ‘breakom’ za 2:1. Chardy nakon toga više nije imao pravu priliku za povratak, a Bornu nije usporio problem s mišićem noge zbog kojeg je zatražio medicinski ‘time-out’ i odlazak s terena pri vodstvu od 4:3 u trećoj dionici.

Pred nama je drugi meč petka, u kojem će Marin Čilić pokušati donijeti Hrvatskoj 2-0 nakon prvog dana. S druge strane mreže bit će Jo-Wilfried Tsonga.

Davis Cup, finale:

Francuska – Hrvatska 0-1
Ćorić – Chardy 6:2, 7:5, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime