Hrvatska je završila prvi dan finala Davis Cupa protiv Francuske s 2-0 u rukama! Marin Čilić donio je hrvatskoj reprezentaciji drugi bod u finalu sa 6:3, 7:5 i 6:4 protiv Jo-Wilfrieda Tsonge u drugom meču vikenda u Lilleu.

Hrvatski aduti su, tako, došli bod do proslave drugog trofeja u ovom natjecanju. Pamtimo slavlje u Bratislavi 2005. godine, a za reprizu takvog veselja, prva prilika stiže u subotnjim parovima, u kojima će trofej pokušati osigurati Ivan Dodig i Mate Pavić. S druge strane mreže bit će Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Čilić je svladao Tsongu u dvoboju u kojem je obavio najvažniji dio posla s po jednim ‘breakom’ u svakom setu. Francuz je imao pet ‘break’-lopti, ali Marin ga je ostavio praznih ruku – bez izgubljenog gema na servisu na putu do pobjede.

Marin je slavio s 12 asova i 62 posto ubačenih prvih servisa, uz jednu dvostruku pogrešku u meču. Ovom pobjedom potvrdio je dominaciju u ogledima s Tsongom od 2013. naovamo, s 5-1 u tom razdoblju, dok je sveukupni međusobni omjer sada 6-4 u Čilićevu korist.

Davis Cup, finale:

Francuska – Hrvatska 0-2
Čilić – Tsonga 6:3, 7:5, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime