Marin Čilić nije se dao iznenaditi u prvom kolu Australian Opena. Vraćajući se na turnir na kojem je lani došao do finala, šestpostavljeni hrvatski adut prošao je prvu prepreku u ždrijebu sa 6:2, 6:4 i 7:6(3) protiv Bernarda Tomica, Australca hrvatskih korijena, 88. na svijetu.

Čilić je svojom pobjedom zaokružio uspješni hrvatski ponedjeljak u Melbourneu. Ranije istoga dana Donna Vekić i Petra Martić prošle su dalje na početku puta na ženskom turniru.

Prvi hrvatski reket obavio je prvi dio posla protiv Tomica s dva ‘breaka’ u prvom setu, dok je u drugoj dionici bio dovoljan ‘break’ pri vodstvu od 5:4.

Treći set mogao je donijeti i lakši Čilićev prolaz, ali Tomic je učinio stvari napetima vraćajući se nakon što je gubio s 5:2, s Marinovim servisom za pobjedu pri vodstvu od 5:3. Australski adut u nastavku je uspio stići do ‘tie-breaka’, ali Čilić je potom dovršio posao bez dodatnih komplikacija.

Vodeći hrvatski tenisač je u dolasku do pobjede zabio 24 asa i mogao se osloniti na visokih 68 posto ubačenih prvih servisa, uz dvije dvostruke pogreške u dvoboju.

Čilićev suparnik u drugom kolu bit će Amerikanac Mackenzie McDonald (81.).

Australian Open, tenisači, prvo kolo:
Čilić (Hrvatska, 6) – Tomic (Australija) 6:2, 6:4, 7:6(3)

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime