Hrvatska je dobila prvog ovogodišnjeg pobjednika na travi Wimbledona. Po očekivanju, Marin Čilić dohvatio je drugo kolo na turniru na kojem je lani bio finalist, a u prolasku ovosezonske početne prepreke nije potrošio previše energije protiv ljevorukog Japanca Yoshihita Nishioke, 256. tenisača svijeta. Trećepostavljeni hrvatski adut slavio je sa 6:1, 6:4 i 6:4, s osiguranom pobjedom poslije sata i 45 minuta igre.

Prvi hrvatski reket slomio je japanskog suparnika s dva ‘breaka’ u prvom i po jednim u preostala dva seta. Nishioka je imao pet prilika za ‘break’, a Marin je izvukao svih pet.

Na putu do pobjede, vodeći hrvatski tenisač počastio je ljevorukog Japanca s 21 asom i 60 posto ubačenih prvih servisa, uz četiri dvostruke pogreške u meču.

Poslije otvaranja koje je prošlo bez iznenađenja, Čilić će na sljedećem koraku tražiti pobjedu nad još jednim ljevorukim suparnikom, Argentincem Guidom Pellom (82.). Pella je prošao prvo kolo sa 6:4, 7:5, 4:6 i 7:6(3) protiv australskog kvalifikanta Jasona Kublera, a u ogled s prvim hrvatskim reketom ući će sa zaostatkom od 1-0 u međusobnom omjeru.

Marin je u jedinom dosadašnjem dvoboju slomio Argentinca sa 6:3, 7:6(3) i 7:6(3) prije tri godine u prvom kolu US Opena.

Wimbledon, tenisači, prvo kolo:
Čilić (Hrvatska, 3) – Nishioka (Japan) 6:1, 6:4, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime