Marin Čilić uspješno je započeo ovosezonski put u Wimbledonu. Čilić je ove godine 13. nositelj londonskog Grand Slam turnira, a u prvom kolu proslavio je 7:6(6), 7:6(4) i 6:3 protiv ljevorukog Francuza Adriana Mannarina, 42. tenisača svijeta.

Nakon prolaska startne prepreke, 13-postavljeni hrvatski adut će se u četvrtak u drugom kolu sresti s Portugalcem Joaom Sousom (69.).

Marin je protiv Mannarina prošao nekoliko ozbiljnih izazova u prva dva seta, uključujući po jednu set-loptu njegova suparnika u prvoj i drugoj dionici. Mannarino je u prvom setu vodio sa 6:5 u ‘tie-breaku’, bez ‘mini-breaka’ prednosti, dok je u drugoj dionici bio poen do seta na Čilićevu servisu u 12. gemu, kada je Marin izdržao izazov na putu do 6:6.

Čilić je prethodno u drugom setu ispustio vodstvo od 5:3, no sve je nadoknadio u završnici te dionice meča. U trećem setu bio je dovoljan jedan ‘break’, za vodstvo od 4:2.

Marin je u početnoj pobjedi zabio 16 asova i mogao se osloniti na 65 posto ubačenih prvih servisa, uza šest dvostrukih pogrešaka u meču. Sveukupno je imao 45 ‘winnera’ i 44 neforsirane pogreške.

Wimbledon, tenisači, prvo kolo:
Čilić (Hrvatska, 13) – Mannarino (Francuska) 7:6(6), 7:6(4), 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime