Korak do drugog naslova u karijeri na Grand Slam turnirima, Marin Čilić spreman je za svoj posljednji ovogodišnji meč na Australian Openu. U finalu će s druge strane mreže biti Roger Federer, koji će biti u lovu na obranu naslova i svoju ukupno šestu titulu u Melbourne Parku. Veliki Švicarac je pobjedu daleko od jubilarnog 20. naslova na četiri najveća svjetska turnira, još nije izgubio set u protekla dva tjedna, protiv Čilića ima 8-1 u međusobnom omjeru, ali Marin vjeruje u svoje šanse bez obzira na suparnikovu kvalitetu i trenutnu odličnu formu.

Nakon što išli jedan na drugoga u prošlogodišnjem finalu Wimbledona, kada je Federer slavio sa 6:3, 6:1 i 6:4, prvi hrvatski reket trebao je čekati tek nekoliko mjeseci na njihov novi dvoboj u završnici Grand Slam turnira. Čilić se lani na londonskoj travi mučio sa žuljevima na nozi, s kojima nije mogao ozbiljnije ugroziti jakog protivnika, a s obzirom na dva dana bez meča prije finala u Melbourneu, novu šansu trebao bi dočekati puno spremniji.

– Bit će to veliki motiv za mene, igrati protiv njega je uvijek jako veliki izazov – najavio je Marin nedjeljni dvoboj, ističući da Federer redovito podiže igru u završnicama Grand Slam turnira, na kojima je ionako uvijek vrlo opasan.

Čilić je unatrag dva tjedna već isprobao recept koji će pokušati primijeniti i u finalu. Cilj je igrati agresivno i servirati na visokoj razini, što bi moglo voditi u smjeru koji Marinu nije nepoznat na Grand Slam turnirima.

U lanjskom finalu Wimbledona nije išlo, ali prvi hrvatski reket pamti pobjedu nad Federerom u polufinalu US Opena 2014., kada je slavio sa 6:3, 6:4, 6:4 na putu do kasnijeg naslova. Sjetit će se i prilike u četvrtfinalu Wimbledona u pretprošloj sezoni, kada je imao 2-0 u setovima i tri meč-lopte u četvrtoj dionici dvoboja, ali na kraju meča ostao je praznih ruku, sa 6:7(4), 4:6 6:3, 7:6(9) i 6:3 u korist velikog Švicarca.

– Susretao sam se već nekoliko puta s njim na Grand Slamovima, osjetio sam čar pobjede na Grand Slamu, bio sam jako blizu i u Wimbledonu 2016. godine. Sigurno je da će mi ovo biti ogromni motiv, nadam se da ću nastaviti u istom smjeru kao što sam igrao i do sada, veoma agresivno i brzo s osnovne linije, da ja budem taj koji diktira poene – opisao je Marin kakav bi pristup mogao imati u svojem trećem finalu na četiri najveća svjetska turnira.

US Open 2014. okončan je slavljem protiv Keija Nishikorija, prošlogodišnji Wimbledon donio je poraz od Federera, a nakon New Yorka i Londona, novi izazov slijedi u trećem različitom gradu.

Hrvatsko-švicarski dvoboj koji će odlučivati o pobjedniku ovogodišnjeg Australian Opena započet će u nedjelju u 9:30 ujutro po našem vremenu.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime