Hrvatska reprezentacija tražit će pobjedu nad Kazahstanom u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa predvođena Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem. Do početka susreta koji nas čeka od 6. do 8. travnja na dvoranskoj zemljanoj podlozi Arene Varaždin ostalo je još 10 dana, a Čilić i Ćorić ispisuju lijepu najavu za Kazahstance igrajući na Masters 1000 turniru u Miamiju, na kojem će u utorak biti u akciji u osmini finala.

Hrvatska će biti s dva svoja glavna motora u singlu, ali neće biti jakog aduta u parovima, s novim izostankom Mate Pavića, koji je također još uvijek aktivan u Miamiju, s probojem do četvrtfinala u suradnji s Austrijancem Oliverom Marachom. Izbornik Željko Krajan je prije nešto više od mjesec dana kazao da se nada Pavićevu povratku u reprezentaciju, no to se neće dogoditi u sudaru s Kazahstancima.

Uz Čilića i Ćorića, Krajan je za četvrtfinalni ogled u Varaždinu nominirao i Viktora Galovića, Ivana Dodiga i Nikolu Mektića. Mektiću ove sezone u konkurenciji parova ide jako dobro s Austrijancem Alexanderom Peyom, s kojim je došao do četvrtfinala Miamija, a ranije u 2018. bio je u akciji u finalima Sofije i Rija de Janeira.

Kazahstansku reprezentaciju predvodit će njihov prvi reket Mihail Kukuškin, 83. na svijetu. Uz 30-godišnjeg Kukuškina, izbornik Dias Doskarajev pozvao je i Aleksandra Nedovjesova (230.), Dmitrija Popka (232.), Timura Habibulina (783.) i Denisa Jevsejeva (557.).

Od igrača u kazahstanskom sastavu, najbolji renking u parovima ima Habibulin, 268. na svijetu, a među prvih 300 je i Nedovjesov (290.).

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime