Roko Bašković i Alen Bill vraćaju se s Tennis Europe turnira drugog ranga u uzrastu do 16 godina u Pančevu sa zajedničkim naslovom! Šestpostavljeni hrvatski dvojac došao je do titule na pančevskoj zemlji bez borbe u finalu, predajom četvrtih nositelja, Talijana Niccola Dessija i Silvija Mencaglije bez izlaska na teren.

Dolaskom do kraja, Roko je proslavio četvrtu titulu u konkurenciji parova na Tennis Europe turnirima, prvu u uzrastu do 16 godina. Alen sada također ima četiri naslova u paru na Tennis Europe razini, a jedan od prethodna tri trofeja osvojio je u društvu 16-godišnjaka i mlađih, lani u Velom Lošinju.

Osim u parovima, Bill se u Pančevu borio za trofej i u singlu, ali u toj konkurenciji nije napravio završni korak. Osmopostavljenog hrvatskog aduta je u finalu sa 6:3 i 6:4 pobijedio Niccolo Dessi.

Prije završne prepreke i poraza od talijanskog suparnika, Alen je u polufinalu pokazao više od sedmog nositelja, Makedonca Berka Bugarikja, od kojeg je bio bolji sa 7:6(3) i 7:5.

Ema Bubalo je u Pančevu bila korak prekratka u potrazi za naslovom u ženskim parovima, u suradnji sa Srpkinjom Nedom Milenković. Emu i srpsku igračicu su u finalu sa 7:5 i 6:2 pobijedile prve nositeljice, Ruskinja Jaroslava Bartaševič i Srpkinja Lola Radivojević.

Würth izgubila među posljednjih osam

Tara Würth završila je ovotjedni put na ITF-ovu juniorskom turniru drugog ranga na zemlji Firence porazom u četvrtfinalu. Boreći se za dolazak do završnog kvarteta u ždrijebu, 16-godišnja Zagrepčanka je sa 7:5 i 6:4 izgubila od Talijanke Lise Pigato.

Prije četvrtfinalne prepreke, Tara je u ranijem tijeku turnira nadjačala dvije suparnice, talijansku kvalifikanticu Camillu Raggi (6:0, 6:2) i prvopostavljenu Šveđanku Caijsu Wildu Hennemann (6:3, 6:4).

Fotografija, izvor: Tennis Europe

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime