Ivan Karlo Ban, Roko Bašković i Roko Stipetić završili su svoj ovotjedni put u singlu na riječkom Kvarner Junior Openu porazima u četvrtfinalu. Hrvatski trojac je u petak dvaput bio u akciji u pojedinačnoj konkurenciji na Tennis Europe turniru trećeg ranga za 16-godišnjake i mlađe na zemljanim terenima Rijeke, s po jednim dobivenim i izgubljenim dvobojem u lovu na polufinale.

Ban je u prvom dijelu programa dovršio dan ranije započetu osminu finala protiv talijanskog kvalifikanta Giuseppea Bonaiutija, kojeg je nadigrao sa 6:1 i 6:1. U četvrtfinalu je sa 6:3 i 6:1 bio jači prvopostavljeni Srbin Stefan Popović.

Bašković je u petak također slavio u meču osmine finala koji je u četvrtak bio prekinut zbog kiše, s prolaskom sa 7:5 i 7:5 protiv četvrtopostavljenog Austrijanca Leona Benedicta. U četvrtfinalu nije išlo protiv 10. nositelja, Poljaka Karola Tomanskog, koji je ispratio Roka bez gubitka gema.

Stipetić je odigrao dva cijela dvoboja u razmaku od nekoliko sati. Među posljednjih 16 proslavio je 6:0 i 6:1 protiv Poljaka Filipa Tatere, a u četvrtfinalu je više pokazao talijanski kvalifikant Filippo Botti, koji je prošao sa 6:4 i 6:4.

Sedmi nositelj Luka Mikrut doživio je poraz u osmini finala, sa 7:6(6) i 6:1 u korist Slovenca Aljaža Jerana.

Mare Žunić i Ema Bubalo nisu došle do četvrtfinala ženskog turnira. Devetu nositeljicu Žunić je u osmini finala sa 6:3 i 6:1 zaustavila petopostavljena Crnogorka Divna Ratković, dok je od vlasnice pozivnice Bubalo sa 6:3 i 6:4 bila bolja Talijanka Chiara Alesiani.

Hrvatski dvojac u finalu parova

Ban se utješio za poraz u četvrtfinalu singla probojem do finala na turniru parova, u hrvatskoj kombinaciji s Dorianom Škrebom. Ivan Karlo i Dorian su među posljednjih osam s 4:5(4), 4:2 i 10:6 bili jači od Talijana Andree Sandronea i Alessandra Spadole, dok su u polufinalu proslavili 6:2, 6:7(5) i 11:9 protiv još jednog hrvatskog dvojca, šestih nositelja Marina Jakića i Luke Mikruta.

Ban i Škreb će u borbi za naslov dočekati bolje iz polufinalnog sudara petopostavljene hrvatske kombinacije Alen Bill/Fran Mitrović i talijanskog para Tommaso Bonazzi/Filippo Botti.

Dva hrvatska para stigla su do završnog kvarteta u ženskom ‘dublu’. Prvopostavljena kombinacija Marijana Majetić/Klara Vukičević i osmopostavljeni par Matea Boderištanac/Kornelia Hunčak će u međusobnom susretu odlučivati o putnicama u finale.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime